Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Όταν ακυρώνονται οι νόμοι...

Γίνεται πολύς ντόρος από τους ανθρώπους της ΑΕΚ ότι άρχισε στη βουλή η συζήτηση για το νόμο που βάζει κανόνες στο ρυθμιστικό της Αθήνας και του Πειραιά. Ποσώς νοιάζονται οι «κιτρινόμαυροι» για τις βουλές της κυβέρνησης. Απλά καίγονται επειδή στον ίδιο νόμο υπάρχει και διάταξη για την Αγιά Σοφιά. Θεωρούν ότι με την ψήφιση του νόμου θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επειδή είμαι αντίθετος στην πώληση ελπίδας, θα υπενθυμίσω τι έγραφε ο νόμος  3044 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 17 Αυγούστου 2002. Πρόκειται για τον περίφημο «νόμο Γρανίτσα» που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή.
«Εγκρίνεται η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Ν. Φιλαδέλφειας ( Αθηνών ) στο χώρο του σταδίου της ΑΕΚ με την επέκταση του σε παραχωρούμενη κατά χρήση δημόσια έκταση στο Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία ‘’ Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως ‘’ και με την μετατόπιση ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών, όπως οι ρυθμίσεις αυτές φαίνονται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα σε κλίμακα 1:500 που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και το οποίο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με τον νόμο αυτόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Επί της συνολικής έκτασης με τα στοιχεία Α, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Μ και Α που ορίζεται στο παραπάνω τοπογραφικό διάγραμμα καθορίζονται οι ακόλουθοι ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης:
αα . Ανώτατο ύψος κτιρίου 27 μέτρα.
ββ . Ανώτατο ύψος απολήξεων κλιμακοστασίου: 2,70 μέτρα (πέραν του ανώτατου επιτρεπόμενου ύψους κτιρίου της περιπτώσεως αά .
γγ . Ανώτατο ύψος μεταλλικών στεγάστρων: 35 μέτρα.
δδ . Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος πυλώνων ανάρτησης στεγάστρων:40 μέτρα.
εε . Ανώτατος συντελεστής δόμησης:2.
Στστ . Ανώτατο ποσοστό κάλυψης:60%.
Στις εγκαταστάσεις του σταδίου αυτού επιτρέπεται:
Αα . Εκτός από τις κυρίως αθλητικές χρήσεις, η χωροθέτηση των ακόλουθως συμπληρωματικών λειτουργιών: χώρων συνάθροισης κοινού, ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, εμπορικών χρήσεων, αιθουσών πολλαπλών αθλητικών χρήσεων, εντευκτηρίων, χώρων εστίασης, αιθουσών εξυπηρέτησης τύπου και μέσων μαζικής ενημέρωσης, ξενώνων αθλητών και γενικά χώρων φιλοξενίας. Ο ανώτατος συντελεστής δόμησης που καθορίζεται στην περίπτωση εέ της παρ. 2.
Ββ . Η κάλυψη των υπόγειων χώρων, ανεξαρτήτως χρήσεως, σε ποσοστό 100%.
Γγ . Η ένταξη χώρων κύριας χρήσεως στο υπόγειο γίνεται με προσμέτρηση τους στο συντελεστή δόμησης (σ.δ) και μη προσμέτρηση τους στο συντελεστή κατ’ όγκο (σ.κ.ο) . Στους χώρους αυτούς εφαρμόζονται οι διατάξεις της απόφασης 3046/304/89 (ΦΕΚ 59 Δ’ ) (Κτιριοδομικός Κανονισμός), άρθρο 11 παρ. 1.1 και 1.2 και ο προβλεπόμενος αρμόδιος φορέας είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το ύψος των υπόγειων χώρων δύναται να υπερβαίνει τα τρία (3.0) μέτρα.
Η οικοδομική άδεια για το στάδιο και της εγκαταστάσεις της παραγράφου 3 χορηγείται από την Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτριοδομικών Κανονισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο γ’ εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν. 2947/2001.
Οι εγκαταστάσεις του σταδίου της ΑΕΚ θα παραχωρηθούν, άνευ ανταλλάγματος, στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων του 2004», ανέφερε επί λέξει ο 3044/2002. Αντιγράψαμε ακόμα και το λάθος της λέξεως «Κτριοδομικών» για να καταλάβει ο καθένας ότι η ψήφιση ενός νόμου δεν σηματοδοτεί και την εφαρμογή του. Απλά προς αποκατάσταση της αλήθειας!..

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι υπερήφανες πωλήσεις του Κούγια και η αγγελία για το προπονητικό

Ωραίος ο Αλέξης Κούγιας! Διαπίστωσε ότι με τα... ασημικά δεν βγαίνει άκρη και έβαλε αγγελία μήπως βρει επενδυτή για τις εγκαταστάσεις πο...