Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Το ραντεβού του πολέμου με το Μαξίμου!


Μέσα σε ελάχιστες ώρες δύο ηλεκτρονικά δημοσιεύματα επιβεβαίωσαν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν να πάνε σε μετωπική σύγκρουση με όσους φθείρουν την κυβέρνηση και πριονίζουν την καρέκλα του ΑντώνηΣαμαρά! Αρχικά ένα ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα «kentrodexia.gr» που αφορούσε στον υπουργό Παιδείας, τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Με τίτλο «περίεργες ιστορίες», η ιστοσελίδα αποκάλυψε ότι «με κούριερ του ΕΛΤΑ το υπουργείο Παιδείας αποστέλλει, σύμφωνα με πληροφορίες, προσκλήσεις εκδήλωσης του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, για την πολιτιστική ταυτότητα του Πειραιά. Και όπως είναι φυσικό μια τέτοια ενέργεια δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων. Όπως για παράδειγμα εάν τα χρήματα της αποστολής έχει αναλάβει το υπουργείο Παιδείας και κατ’ επέκταση ο φορολογούμενος πολίτης; Ή αν το όλο θέμα είναι σε γνώση του υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου. Ή τέλος πάντων τι ακριβώς συμβαίνει στη σχέση Μώραλη – Αρβανιτόπουλου. Καλό θα ήταν να υπάρξει μια εξήγηση από τον υπουργό Παιδείας...». Να, η πρώτη βόμβα από ένα site που και μόνο από το όνομά του μας δείχνει τους δεσμούς του με την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου.
Η ζούγκλα της πολιτικής Η δεύτερη βόμβα εξερράγη στην ιστοσελίδα «zougla.gr». Με την αποκάλυψη το βράδυ της Παρασκευής έφαγαν σε ταβέρνα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, η Ρένα Δούρου και τέσσερις στενοί συνεργάτες τους! «Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά το πέρας της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κοραή, μετατοπίστηκε στην ψαροταβέρνα του Γιάννη… Μια απλή ταβέρνα, όχι πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό. Όπως συμβαίνει σε όλα τα “παράνομα” φλερτ, έτσι και σ' εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μαρινάκη ο τόπος συνάντησης έπρεπε να απέχει από τα αδιάκριτα βλέμματα… Στην πολιτική κουζίνα, πρωταγωνιστές ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. Την παρέα τη συμπλήρωναν τέσσερις συνεργάτες τους. Σε κλίμα ιδιαίτερα χαλαρό, όπως ήταν αναμενόμενο, το περιεχόμενο της συζήτησης περιεστράφη γύρω από τις επερχόμενες εκλογές και τις πιθανές συμμαχίες. Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας φώναζε νωρίτερα στην πλατεία Κοραή “θα διώξουμε τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες του λιμανιού” αποτελούσε άλλη μία ρητορική κορώνα προς τους παρευρισκομένους στη συγκέντρωση, προφανώς, και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι λεπτομέρειες των παρασκηνίων παραμένουν πάντοτε υπόθεση των επιτελείων, καθ’ όσον στην πολιτική γίνονται πράγματα που δεν λέγονται και λέγονται πράγματα που δεν γίνονται. Η αντίστροφη μέτρηση για τη 18η Μαΐου και τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ξεκινήσει. Η μάχη θα δοθεί μέχρι τέλους. Οι δημοσκοπήσεις ανατρέπουν τα μέχρι πρότινος δεδομένα και τις ισορροπίες. Ωστόσο, η σιωπηρή αποδοχή της ΝΔ απέναντι στην υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας έρχεται τρίτος στις σφυγμομετρήσεις, καθιστούν το δίδυμο Μαρινάκη-Μώραλη ικανό να ρυθμίσει τις εξελίξεις στον Πειραιά”, ανέφερε το ρεπορτάζ. Για άλλη μία φορά αντιλήφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού χαράσσει τη δική του γραμμή, κόντρα στις βουλές του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης. Με συνέπεια από το επιτελείο του πρωθυπουργού να λένε από το μεσημέρι του Σαββάτου ότι «ο πραγματικός πόλεμος μόλις άρχισε». Πότε και πώς θα λήξει είναι το ερώτημα που απασχολεί τους πάντες.
Η αντεπίθεση Μελισσανίδη Η συνάντηση Δούρου – Μαρινάκη και το δείπνο τους προκάλεσαν εκνευρισμό και στο περιβάλλον του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο επικεφαλής της διοίκησης στην ΑΕΚ και εμπνευστής του σχεδίου για κατασκευή της Αγιάς Σοφιάς στη Νέα Φιλαδέλφεια αναζητούσε εδώ και καιρό το κίνητρο της Δούρου για τη στάση που κρατούσε στο θέμα του γηπέδου. Από το μεσημέρι του Σαββάτου κατάλαβε ότι πέρα από τα όποια πολιτικά κριτήρια, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής έχει και άλλους λόγους για να βάζει τρικλοποδιές στην «Ένωση». Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την αντεπίθεση του Μελισσανίδη, ο οποίος σπάνια αφήνει το γάντι στο έδαφος το γάντι που του πετούν οι αντίπαλοί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι υπερήφανες πωλήσεις του Κούγια και η αγγελία για το προπονητικό

Ωραίος ο Αλέξης Κούγιας! Διαπίστωσε ότι με τα... ασημικά δεν βγαίνει άκρη και έβαλε αγγελία μήπως βρει επενδυτή για τις εγκαταστάσεις πο...